Første dagen i Roksdalsvassdraget 2001

Ånesvannet

Faren min og naboen var i Ånesvannet fra kl. 11:00. En del folk her, naturlig nok. Selv om vannet har vært åpent for fiske i 1 måned allerede. Mellom kl. 14:00 og 16:00 kokte det av laks som hoppet og veltet seg i overflaten. Da var sørøst-brisen løyet og vannet lå vindstille. Det var i denne tidsperioden faren min fikk 1 laks og 2 overstøinger. Laksen veide ca. 2 kg og ble tatt kl. 15:10 på makk og dupp.

Etter klokken 16:00 ble det vind igjen. denne gangen fra nordøst. Da ble det stilt fra laksen med en gang. Vannet lå dødt utover ettermiddagen og kvelden. En annen laks ble også tatt i vannet. En båt som dorget, fikk en fisk på, men vet ikke om det var en ordentlig laks eller en overstøing.

Å-elva

Har ikke hørt så mye fra elva ennå. Faren min snakket med en oppsynsmann som fortalte at han verken hadde hørt eller sett noen få laks i elva til nå. Dette var i 7-tiden på ettermiddagen. Så det virket overraskende dødt. Fiskerne er visst allerede begynt å diskutere når elva blir stengt, på grunn av lite vann. Normalt er vannstanden høy de første dagene i juni, men det har jo vært så lite nedbør denne våren. Folk var det visstnok veldig mye av, men det er ikke overraskende.

Se hjemmesiden til vassdraget for oppdatert info: http://home.no.net/roksdal

01.06.2001