Laksekaos i Å-elva

20. Juli kl. 08.00 åpnet Å-elva for fiske etter at den hadde vært stengt i 3 uker. Da var jeg selvfølgelig på plass. Klar til å oppleve noe helt utenom det vanlige.

Været denne dagen var ufyselig. Nordlig stiv kuling og regn. Men det så ikke ut til å hefte de mange oppmøtte. Jeg og faren min var de første som ankom Hanshølen, så da var det jo ikke noe spørsmål om hvor vi hadde tenkt å begynne fisket. Laksen hoppet jo vilt her. Etterhvert fyltes det opp med folk i hele elva, men det var ikke slike tendenser som det bruker å være 1.juni. Da vi begynte å fiske var vi 6 mann i Hanshølen. Først med fast fisk var kokken Lund, på motsatt elvebredd. Jeg var andre mann, på første fluekastet satt laksen. Og likeså var karen nedenfor meg med fast fisk. Min laks raste nedover og resulterte i at Lund mistet sin fisk.

Det viste seg etterhvert at makken var mest effektivt (laksen stod ikke i ro). Så da jeg hadde fått 3 på flue (1,8 - 1,7 - 1,2 kg), gikk jeg over til makk. Hele tiden mens vi fisket, var det noen som hadde fast fisk. Det hele var bare helt sinnsykt!

Da jeg hadde dratt opp 7 lakser på makk (0,9 - 1,0 - 1,1 - 1,5 - 1,5 - 1,6 - 1,6 kg), syntes jeg at det var blitt litt for drøyt. På 2 og en halv time hadde jeg fått 10 lakser! På samme tid var det tatt ca. 50 lakser bare i Hanshølen! Det var bare å slippe makken ned i vannet og så var det fast fisk! Etter dette la jeg ned makkestanga og fisket bare med flue resten av dagen.

Da jeg forlot Hanshølen for å gå meg en tur oppover elva, hadde faren min landet 5 lakser. Og da jeg kom ned igjen hadde han 17 lakser! På denne tiden hadde jeg fått en laks (1,3 kg) i Svartholla.

På turen nedover til bilen var det såvidt at vi fikk med oss all laksen (Det var ikke meningen å klage :) )

Den dagen ble det tatt ca. 100 lakser bare i Hanshølen! I hele elva tilsammen antar jeg at det var fisket opp rundt 250 laks! Fisket var bra de 2 påfølgende dagene.

Oppsummering:

Jeg: 11 lakser tilsammen 15,2 kg
Pappa: 17 lakser tilsammen 22,7 kg + en 0,5 kg sjøørret

aaelvalaks2001-1

aaelvalaks2001-2

Bildene tatt i Juli 2001

20.07.2001