Forså

Laksevassdrag i Ballangen kommune i Nordland fylke. Se fiskeguiden for mer informasjon.

Tidligere gikk det ikke anadrom fisk opp i elva (400-500m lang). Fossen med 16 meter fall gjorde det umulig. Men det har alltid vært laks og sjøørret i Forsåfjorden, og på 80-tallet ble det bygget en laksetrapp (Ses til venstre i bildet nedenfor) over fossen. De første årene etter at trappen kom var det for det meste bare smålaks å få, men i de senere år er det blitt en god del mellomlaks. Noe sjøørret er det også. Sjørøye er det labert med.

Vassdraget består ikke bare av denne elva, men av flere vann og elver. Sørelva som kommer inn i Forsåvannet, skal visst være den elva hvor laksen hovedsaklig gyter.

Fiskekort fåes kjøpt på Esso og kiosken i Ballangen for 50 kr + 100 kr i pant (Grunnet dårlig tilbakelevering av fiskekort). Selve elva ligger på Forså ca. halvannen mil sør for Ballangen. Man svinger av til venstre på en grusvei ved Forsåvannet, like før tunnelen.

Sesong: 15.juni til og med 31.august.

Bildet under: Som bildet viser er det dårlig med plass å fiske nedenfor fossen. Hvis du kommer hit i fellesferien, forvent å måtte stille deg i kø for å få fiske! Jeg anbefaler å dra hit bare for turen sin skyld. Fossen er veldig flott å se på, spesielt ved flo sjø. Bildet er tatt fra brua.

forsa01

Bildet nedenfor: Begynnelsen på fossen. Bildet er tatt fra brua.

forsa02

Bilder tatt i August 2001

03.09.2001