Trolldalstjønna

Enkelte (inkludert meg selv) kaller dette vannet også for Fiskenestrolldalen. Hvorfor vet jeg ikke. Send meg en e-mail hvis du vet det. Det er ikke så veldig ofte at jeg er her og fisker, men noen erfaringer har jeg gjort meg. Vannet ligger forøvrig 111 meter over havet.

Beskrivelse
Et lite vann som befinner seg i Haugnesmarka. Vannet er grunt i østenden hvor bekken renner ut. I sør finnes det en bratt steinur. Her er det nærdypt. Det er vestsiden også. På nordsiden må man kaste litt lenger ut for å nå fisken.

Fisken
Bestanden består av ørret. 2 sorter: Blank og gyllenfarget. Gjennomsnitt nå er ca. 150 gram. Mesteparten av ørreten veier 100-300 gram. Fisken er litt rød og feit. Det har foregått noe "rovfiske" her (garn og fluedrag). Resultat av dette er at mye av den større fisken er tatt opp. Det er synd, fordi ørret som er noe større enn gjennomsnittet er av prima kvalitet (Spesielt blankørreten).

Beste fiskeredskap
Beste fiskemetode er "botnmakk". Denne fiskemetoden bruker jeg nesten utelukkende her. Siden vannet er ganske dypt passer den ypperlig her. Sluk har jeg hatt liten sukess med.

Beste fiskeplass
Erfaringsmessig er den beste plassen innerst i vannet. De andre gode fiskeplassene er i steinura og delvis på nordsida. På østsiden blir det litt for grunt og klart vann.

Adkomst
Ta av fra riksvei 82 (til venstre hvis du kjører mot Andenes) til veien som ligger på østsiden av Endletvannet. Følg veien noen 100 meter til svingen. Rett fram i svingen tar det av en grusvei. Følg denne helt til enden ved parkeringsplassen. Da skal du være ovenfor Øverste Æråsvann. Følg stien sør-vestover, over myra og opp i "gryta" innerst ved fjellet.

Andre tilleggsopplysninger
Er du heldig kan du få oppleve en vakeorgie. Av og til klekker det store mengder insekter her (Spesielt mygg). Vannkvalitet er god. Et typisk klart fjellvann.

17.09.2001