Full klaff på Grunnvannet

Klokken 9.30 spaserte jeg ut på isen og boret opp den lille ishinna som lå over hullene. Fisket begynte veldig tregt. Fikk en røye i et hull nært land. Jeg bestemte meg for å fiske lenger ut, i de hullene hvor jeg hadde fått noen fisker tidligere. Jeg slapp ned Eldorado-skjea med maggott på, ned i det ene hullet. På denne turen var jeg spesielt bevisst på å prøve ut en ny teknikk. Nemlig å holde skjea i ro så mye så mulig. Bare smånippe litt i den.

Etter en liten stund var det en fisk som ikke kunne motstå fristelsen og snappet til seg maggotten. Jeg kjente med en gang at det var en fin fisk. Den rennte godt under isen. Etter et par minutter hadde jeg den i hullet, men da skjedde det som ikke skal skje. Senna ble slakk og opp kom en tom krok. Ergelig. Jeg holdt på å slite av meg håret der jeg stod. Men irritasjonen skulle vise seg å gå fort over.

Etter å ha fisket litt mer i det samme hullet uten å kjenne noe, gikk jeg til et hull som var 4 meter utenfor der jeg hadde fisket. Og jeg hadde såvidt rukket å slippe ned den blanke Pirat-skjea, før det var fast fisk. Dette gjentok seg hele tiden. Det var som å fiske småsei på havet, fisken bet på før jeg hadde fått sluppet ned til bunnen. Fra ca. klokken 11.00 og i en drøy halvtime fremover halte jeg opp 12 røyer, og så ble det plutselig helt stilt i dette hullet. Klokken 13.00 gav jeg meg, da lå det 18 røyer på snøen.

De 3 største veide 250 gram. Hadde jeg mistet de, ville jeg sverget på at de var over halvkiloen alle sammen, fordi de kjempet noe så grasalt. Faktisk nesten like mye som ørreten jeg fikk her, for en halvannen uke siden. Tilsammen ble det 2,4 kg røye. Gjennomsnittsvekten: 133 gram. Jevnt over var fiskene litt røde i kjøttet. En del av dem hadde måkemakk i seg. Mesteparten var på innvollene. En av røyene hadde magesekken full av maggott, da må jeg bare spekulere i om noen har tømt maggottboksen sin i det hullet jeg fikk så mye fisk i. I såfall, takk til deg! :)

Bilde av fangsten finner du her.

09.08.2001